Paroda-performansas ‘SINERGIJA’

sinergija2

 

Šokio paroda – performansas ‚SINERGIJA‘, tai  skirtingų meno šakų sintezė. Šokis, muzika bei vaizdo instaliacijos kartu susijungę į vieną pasirodymą, nagrinėjantį energijos, energetikos, sinergijos ir kūno judesio temas. Šokio ir muzikos pasirodymus sukūrė Lietuvos nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos baleto šokėjai (12-13 klasė), bei Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos (LMTA) studentai.

Šokio paroda įvyko ‘Energetikos ir Technikos muziejuje’, vasario 13 dieną, muziejaus dešimties metų jubiliejaus proga. Šiai vietai būdingas istorinis energijos išgavimas, šokėjų perteiktas klasikinio, neo – klasikinio baleto, bei šiuolaikinio šokio motyvais, kurio choreografija, bei muzika buvo specialiai sukurta  muziejaus erdvei. Tai klasikinė-minimalistinė muzika, įliejanti ir įsiliejanti į urbanistinius muziejaus eksponatus sukuriant jiems judesį ir garsą. Vyraujanti energetikos, energijos tema perpinta su laikinumo mene  tema, atspindinčią ir parodai nebūdingą 30 min. pasirodymo laiką.

Šokis:
Vesta Gineitytė
Eglė Mečėjutė
Brigita Misiūtė
Neringa Česaityte
Emilija Kuklytė
Orinta Mačionytė

Muzika:
Diemantė Merkevičiutė (smuikas)
Dominykas Digimas (violančelė)

Kostiumų dailininkė:
Ugnė Martinaitytė

Prodiuserė:
Ieva Malikėnaitė

DOP:
Darius Janušis

VIDEO:

PRESS:
► http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/kultura/neveikiancius-mechanizmus-isjudino-zmogaus-kuno-energija-201302151639.htm
► http://www.15min.lt/naujiena/kultura/renginiai/energetikos-ir-technikos-muziejus-atgimsta-per-judesi-29-306342

Nuotraukoje Vesta Gineitytė.  Akimirka iš Deniso Kolomyckio parodos-performanso ‘SINERGIJA’ Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje. 13/02/2013

Write a comment / Parašykite komentarą